Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Top-5 των «πραγμάτων» που αλλάζουν μόλις γίνεις φοιτητής…


Ανήκεις στους τυχερούς που κατάφεραν να επιτύχουν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ; Συγχαρητήρια είσαι πλέον φοιτητής! Δούλεψες σκληρά και επιτέλους ήρθε η ώρα να ανταμειφθούν οι κόποι σου. Μια νέα ζωή ανοίγεται μπροστά! Ειδικά αν η σχολή σου είναι μακριά από το σπίτι σου και ζεις μόνος σου, τίποτα δεν θα είναι ίδιο με αυτά που ξέρεις…


1) Φαγητό: Δεν νομίζω να έχεις την απαίτηση να συνεχίζεις να απολαμβάνεις το φαγητό της μαμάς. Το σπιτικό φαγητό αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση του παρελθόντος- αν και κανένα «ταπεράκι» μπορεί να σου θυμίσει πώς είναι! Πλέον αναγκάζεσαι να μαγειρεύεις, αν βέβαια έχεις την όρεξη και την ικανότητα (περιττό να σου πω το πόσο θα εκνευρίζεσαι βλέποντας τα παιδάκια του junior master chef να κάνουν «παπάδες» στη κουζίνα ενώ εσύ θα δυσκολεύεσαι να βράσεις ακόμα κι ένα αυγό). Άλλες λύσεις η λέσχη του πανεπιστημίου ή τα delivery. Όπως καταλαβαίνεις η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή απέχει από την έννοια του φοιτητή!

2) Καθαριότητα: Μένεις μόνος σου! Άρα πρέπει να κάνεις και τις δουλειές του σπιτιού μόνος σου! Ξέρεις πιάτα, σκούπισμα, ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα και τα σχετικά που απέφευγες, όπως ο διάολος το λιβάνι, όταν έμενες με τους γονείς σου. Μην νομίζεις, και τώρα πάλι θα τα αποφεύγεις! Τα πιάτα θα σχηματίζουν στοίβες στο νεροχύτη , το πάτωμα σίγουρα δεν θα καθρεπτίζει τη φάτσα σου και η σκόνη θα κάθεται αναπαυτικά στις επιφάνειες του σπιτιού σου. Αλλά και πάλι μην ανησυχείς. Γρήγορα θα αντιληφθείς ότι δεν μπορείς τόση βρωμιά και θα αναγκαστείς να καθαρίσεις!

3) Σχολή! Ποια σχολή???: Είσαι ενθουσιασμένος και έτοιμος να ρουφήξεις σαν σφουγγάρι την ολόφρεσκη γνώση που σου παρέχει η σχολή σου. Ηρέμησε και γρήγορα θα σου περάσει αυτή η τρέλα! Τις καθημερινές παρακολουθήσεις των μαθημάτων σιγά-σιγά θα διαδεχτούν οι απλές επισκέψεις στη σχολή για να δεις φίλους. Πολλές φορές- ιδιαίτερα στα πρωινά μαθήματα- το πάπλωμα θα σε κρατά δέσμιο του κρεβατιού σου. Μη σου κάνει εντύπωση αν φτάσει η εξεταστική και συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις πατήσει μια φορά το πόδι σου στο αμφιθέατρο και πως δεν γνωρίζεις ούτε εξ όψεως τους καθηγητές σου. Σε όλους μας έχει συμβεί!

4) Καφές και αλκοόλ: Σου εύχομαι να έχεις γερό στομάχι γιατί σίγουρα θα αυξηθεί ο αριθμός των καφέδων που πίνεις! Ένας το πρωί για να ανοίξει το μάτι, ένας στο κυλικείο της σχολής κι άλλος ένας σε καμιά καφετέρια της πόλης. Τώρα το αλκοόλ είναι μια άλλη ιστορία. Στην αρχή θα κάνεις τον δύσκολο και θα είσαι εγκρατής. Το ποτό όμως είναι ύπουλο πράγμα! Σύντομα ο Jack, ο Jose και ο Johnny θα γίνουν καλά φιλαράκια σου... Πρόσεχε όμως μην το παρακάνεις!

5) Πέμπτη βγαίνω και γυρνάω Τρίτη: Όταν είσαι φοιτητής, χάνεις την αίσθηση του χρόνου. Το «πάω να αράξω για λίγο με τους φίλους μου» μεταφράζεται σε «πάω και θα γυρίσω όταν κι αν τους βαρεθώ». Ένας καφές μπορεί να σου φάει ακόμα και μισή μέρα, έχοντας ριζώσει στη καρέκλα κάποιας καφετέριας και έχοντας συζητήσει «επί παντός επιστητού». Οι βραδινές έξοδοι μόνο χαλαρές δεν θα είναι αφού σχεδόν κάθε φορά ο ανατέλλων ήλιος θα σου κρατά συντροφιά στο δρόμο της επιστροφής! Πολύ απλά και κατανοητά, εσύ θα πας για ύπνο και ο υπόλοιπος κόσμος στις δουλειές του!!

Ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να κάνει και κάποιες ατασθαλίες! Τα φοιτητικά χρόνια μια φορά έρχονται στη ζωή μας! Ας δημιουργήσουμε λοιπόν όμορφες αναμνήσεις που θα μας συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής μας...

Αλέξης Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου