Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝ ΑΠΟΓΝΩΣΕΙ...


  Τι άλλο μένει να δούμε σ’ αυτήν την χώρα ρε παιδιά? Μαθαίνουμε απ’ τον Καρατζαφέρη ότι Σαμαράς-Βενιζέλος πιάστηκαν στα χέρια επί Λουκά Παπαδήμου, έχουν πέσει όλοι πάνω στο Βενιζέλο για ένα φλασάκι που δεν μπήκε στον κόπο να «ανοίξει», έπειτα παραδόθηκε στο καφενέ (ΣΔΟΕ) του Παναγιωτόπουλου και αναμένονται σοκαριστικές αποκαλύψεις για εμπλοκή κορυφαίου πολιτικού καθώς και ενός μεγαλοεπιχειρηματία στη Λίστα Λαγκάρντ? Παραθρησκευτικές οργανώσεις διαδηλώνουν με βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τη ματαίωση του θεατρικού έργου «corpus Christi», αναμένεται ανασχηματισμός στην κυβέρνηση, κάτι και για πρόωρες εκλογές άκουσα, κι όλα αυτά ενώ ο Σαμαράς προσλαμβάνει ψυχίατρο (Βαρτζόπουλο) ως γενικό γραμματέα στο Μαξίμου? Μήπως κάπου εδώ μου επιτρέπεται να εκφράσω κι εγώ το δικό μου θλιβερό πρόβλημα χωρίς να απαξιώνω τα τόσο σημαντικά δικά σας φυσικά! 

  Φοιτώ σε ένα απ’ τα ελληνικά πανεπιστήμια στο οποίο με εισήγαγε η ανύπαρκτη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Έξι χρόνια συστηματικής πληρωμής φροντιστηρίων νομίμων και μη (καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας είναι πιο ανοργάνωτη και απ’ την ΑΕΚ και με τη βούλα), για να εισαχθώ εν έτει μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας σε ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται 1000+ χλμ απ’ την πόλη μου και που οι τιμές των εισιτηρίων κοστίζουν ως μισός βασικός μισθός. Με προειδοποιούν ότι φέτος θα αναγκαστώ να πληρώσω ένα γενναίο ποσό στα συγγράμματα για να μπορέσω να διαβάσω ενώ μου δίνεται παράλληλα η δυνατότητα να τα αγοράσω από μαυραγορίτες συναδέλφους. Θέρμανση στη σχολή ούτε για δείγμα, θέρμανση ούτε στο σπίτι! Πετρέλαιο οι διαχειριστές της πολυκατοικίας προειδοποιούν ότι δεν θα βάλουν και με βάζουν σε νέα έξοδα κλιματιστικού και θερμοπομπών. Και ερωτώ λοιπόν! Σε τι συνθήκες ζουν οι μελλοντικοί σας επιστήμονες? Βλέπω συμφοιτητές και φίλους μου να τρώνε μια φορά την ημέρα έως και καθόλου γιατί αναγκάζονται να ξοδεύουν λιγότερο από 200 ευρώ σε ένα μήνα. Να ξενοικιάζουν χάνοντας σημαντικές πληροφορίες απ’ την παράδοση και την πρόοδο των μαθημάτων και να έρχονται μόνο στην εξεταστική περίοδο γιατί καθίσταται αδύνατη η πληρωμή του ενοικίου. Να κοιμούνται νωρίτερα για όσο το δυνατόν ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος, ΝΑΙ το άκουσα κι αυτό και δεν μπορώ να διανοηθώ πώς παραμένουμε απράγμονες! Καταργείται το επίδομα ενοικίου απ’ τον Ο.Ε.Κ., μια χείρα βοηθείας που δεν θα προλάβουμε να ευχαριστηθούμε οι νεώτεροι και εμείς ασχολούμαστε με το σακάκι που έκανε είσοδο η Μέρκελ στο Ελευθέριος Βενιζέλος!
   Πόσο ακόμα θα τα «καταπίνουμε» όλα αυτά? Ο χρόνος κυλάει χωρίς ουσιαστικές κινήσεις κι εγώ αισθάνομαι μια θηλιά στο λαιμό μου. Τόσα όνειρα αντί να φτάνουν στην πραγματοποίησή τους γιατί τα βλέπω να χάνονται? Γιατί να βλέπω τους γονείς όχι μόνο εμού, αλλά εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών δυστυχισμένους γιατί νιώθουν ανίκανοι? Ό,τι χειρότερο. Να προσδοκάς την ανατροπή μιας κατάστασης που θα επέλθει όταν θα ‘χεις πια γεράσει. Κι όλα σου τα χρόνια βρέθηκες να αναλώνεσαι στη μιζέρια της. Στη Χιλή, μια 23χρονη φοιτήτρια που ηγείται της φοιτητικής ομοσπονδίας, η γνωστή σε όλους Καμίλα Βαγιέχο, ξεσήκωσε 200.000 νέους να διαδηλώσουν στους δρόμους τα αιτήματα τους περί της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ένα τέτοιο «ηγέτη» χρειαζόμαστε κι εμείς για να ακουστούμε? Μπορούμε να κινητοποιηθούμε?
Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε η Καμίλα Βαγιέχο!

Ευχαριστούμε την Κατερίνα Τσατάλη για τους προβληματισμούς που μοιράστηκε μαζί μας...

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠOΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ!ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή