Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Όχι για πολύ ακόμα το "πειραματόζωο" της Ε.Ε.!


Να αρχίσουν να υπολογίζουν τον ελληνικό λαό…Το μήνυμα είναι πλέον ξεκάθαρο. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού απέρριψε την μνημονιακή πολιτική. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα ήταν ηχηρή η καταψήφιση των δύο τέως μεγάλων κομμάτων. Έχει αρχίσει να ξυπνάει ο κόσμος και δη οι νέες ηλικίες. Πλέον φαίνεται ότι πάμε για νέες εκλογές , μάλλον μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ο φόβος που μας ψεκάζουν την τελευταία διετία είναι καιρός να περάσει σ’ αυτούς!

Δεν πάει άλλο αυτή η καταστροφική πολιτική  της λιτότητας.. Έχει ξεφτιλιστεί η αξιοπρέπεια του πολίτη, με δυσκολία καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες! Αρκετά μας χρεοκόπησαν Δ.Ν.Τ ,Ε.Ε ΚΑΙ Ε.Κ.Τ…Σύμφωνα με τον Johan Van  Overtveldt(αρχισυντάκτη του βελγικού περιοδικού για την οικονομία Trends) η οικονομική συρρίκνωση στην Ελλάδα έχει φτάσει το 15-20% από την αρχή της ύφεσης και υπολείπεται μόλις 10% για να φτάσει την αντίστοιχη της Αμερικής στο σύνολο του κραχ το 1930!Τα μνημόνια έχουν φέρει ύφεση και η ύφεση φέρνει κι άλλα μέτρα. Δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος που αν συνεχισθεί δεν θα υπάρξει ανάπτυξη! Τα θεμέλια της οικονομικής ενοποίησης της Ένωσης δεν είναι ισχυρά, είτε λόγω απορρύθμισης του  παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος είτε λόγω της άνισης κατανομής πλούτου μεταξύ βορρά και νότου(στην Ένωση) είτε λόγω διαφθοράς των πολιτικών ηγετών. Όπως έχει γίνει γνωστό, η Ελλάδα εισήλθε με παραποιημένα στοιχεία στην νομισματική ένωση κάτι που γνώριζαν και οι ηγέτες της υπόλοιπης Ευρωζώνης…Άρα για ποιο λόγο όλη αυτή η στοχοποίηση της χώρας  μας; Λύσεις εξόδου από το πρόβλημα υπάρχουν. Μία είναι η έκδοση ευρωομολόγου, η καταγγελία της δανειακής σύμβασης μα πάνω απ’ όλα η αλλαγή της γερμανικής πολιτικής. Το θέμα της Γερμανίας ως πρόβλημα της Ευρώπης χρήζει επιστημονικής  ανάλυσης.Το μόνο που θα αναφέρω είναι ότι αντί να εξευρωπαϊστεί η Γερμανία "γερμανοποιείται" η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα σταδιακά αναδομείται, είτε με την κατάρρευση του δικομματισμού, είτε με την εμφάνιση ικανότερης αριστεράς είτε με την είσοδο της επικίνδυνης Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Ο λόγος που εισήλθε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή είναι η έλλειψη παιδείας μεγάλου τμήματος του εκλογικού σώματος  και η ανικανότητα επίλυσης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης από την πολιτεία και την Ε.Ε. . Πώς θα νιώθει αύριο μεθαύριο ο Μανώλης Γλέζος δίπλα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής; Εάν δεν υπάρξει αντιμνημονιακή κυβέρνηση αλλά μνημονιακή και συνεχιστούν τα επώδυνα μέτρα δεν θα αργήσει η στιγμή του ξεσηκωμού  που θα πυροδοτήσει ανάλογο ξεσηκωμό στην  Ευρώπη για ανατροπή του καταρρέοντος οικονομικού συστήματος(άλλωστε το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό).

Το ευτύχημα είναι ότι πλέον υπάρχει αντιπρόταση και εάν σχηματισθεί τελικά αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα υπάρχει ισχυρός διαπραγματευτής, ικανός να επαναδιαπραγματευθεί το καταστροφικό μνημόνιο ή ακόμα και να το απορρίψει. Το 3ο  Μνημόνιο που προβλέπει ο ανθέλληνας Σόιμπλε δεν πρέπει να περάσει! Η Ελλάδα τόσο καιρό συνομιλεί  με τους Ευρωπαίους εταίρους της χωρίς ίχνος διεκδίκησης .Για ποιο λόγο λοιπόν να συνεχιστεί η εκπροσώπηση της χώρας μας από δήθεν ευρωπαϊστές  τύπου Σαμαρά που θυμήθηκε ξαφνικά να τα βρει με την δεξιά που πριν δε μιλιόταν… Δεν επιχειρώ να υποστηρίξω ούτε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ,ούτε τους Ανεξάρτητους Έλληνες ούτε τη Δημοκρατική Αριστερά. Αλλά έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια πώς αγωνίστηκαν και πώς κυβέρνησαν για το παρόν και το μέλλον αυτού του λαού Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η αλλαγή υπηρετεί τη δεδομένη στιγμή, την ανάγκη για επανέλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής του κράτους και περιορισμό της οικονομικής ύφεσης.

Αγωνία σε πολλούς δημοσιογράφους! Μας λένε ότι χωρίς το μνημόνιο θα έρθει, πτώχευση, πείνα, φτώχεια και ανεργία…Δηλαδή μέχρι τώρα με τα μνημόνια τι υπάρχει; Ο προπαγανδιστικός, εκβιαστικός, προβοκατόρικος και ατεκμηρίωτος λόγος τους δεν περνάει πια στα αυτιά των πολιτών οι οποίοι βλέπουν καθημερινά να μην πιάνουν τόπο οι θυσίες τους. Αντί να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και να εκφράζουν την αλήθεια εξακολουθούν να διαμορφώνουν σκηνικό φόβου ακολουθώντας μνημονιακή γραμμή.

Σε προηγούμενο άρθρο μου (τελευταία ευκαιρία αλλαγής ,η λαϊκή εντολή) αναφέρθηκα στην αξία της ψήφου.Αν δεν προκύψει τελικά κυβέρνηση και μετά τη σύγκληση των αρχηγών των κομμάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μήνυμα των επόμενων εκλογικών αποτελεσμάτων ας ηχήσει πιο δυνατά στην Ε.Ε! Ότι ο λαός δεν θα συνεχίσει να είναι το "πειραματόζωο" τους!






                                      Copyright infrigment...All copy rights are reserved.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου