Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

No clasico,no party...


No clasico, no party


   Κι όμως άλλος έμελε να είναι ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου(όπως ο τελικός των τελικών ή Μουρίνιο vs. Μουρίνιο) αλλά το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα! Και όποιος είχε παίξει στοίχημα για τελικό του champions league BAYERN-CHELSEA πρέπει να πήρε καλά λεφτά.. Πάντως φαίνεται ότι ήταν το champions league των εκπλήξεων το φετινό, αφού εκτός του αποέλ που έφτασε στους 8 , η CHELSEA  που σερνόταν πήγε τελικό μετά την αλλαγή προπονητή αποκλείοντας το μεγαθήριο της BARCA ενώ οι Γερμανοί απέκλεισαν την ομάδα του Ζοζέ που ήταν το φαβορί. Μια χαρά τελικό θα δούμε και πάλι αλλά όλοι περίμεναν το classicο, φίλαθλοι, τηλεοπτικά δίκτυα και  διαφημιστές..



Η ηρωική CHELSEA απέκλεισε την καλύτερη BARCELONA!
   Ματς σαν ταινία  που τα είχε όλα. Τέσσερα γκολ, αποβολή, πάθος, ένταση! Μέχρι που έβαλε γκολ ο Τόρες και έχασε πέναλτι ο Μέσι...  Εξαιρετικό το στήσιμο της Τσέλσι από τον Ντί Ματέο(που πιο πολύ μοιάζει με ασιάτη παρά με Ιταλό)με διπλή άμυνα ζώνης, διπλό  και τριπλό μαρκάρισμα στον Μέσι δίνοντας βάθος στην άμυνα του , μειώνοντας το αγωνιστικό πλάτος. Οι αλλαγές του βγήκαν με το παραπάνω όπως και η διαχείριση του αγώνα μετά την αποβολή. Θα πρέπει να ευχαριστεί τους συμπαίκτες του ο Τέρι που κατάφεραν να πάνε τελικό μετά την ανόητη γονατιά του στον Αλέξις. Αυτός  ο Ραμίρες είναι φοβερός box to box χαφ που μαζί με τον Τσεχ και τον Ντρογκμά είναι από τους κορυφαίους της αγγλικής ομάδας στα ματς του ημιτελικού.Mε εξέπληξε πάντως το κουράγιο και η δύναμη της θέλησης της τσέλσι μετά το 2-0 και με δέκα παίχτες να μην τα παρατήσουν. Έδειξαν νοοτροπία νικητή και έκαναν τον Σωτηρακόπουλο να καταπιεί   πολλές φορές τη γλώσσα του…
    Όσο για την Μπάρτσα, φαίνεται ότι πλήρωσε τις απουσίες των Βίγια, Αμπιντάλ και τον Πικέ αλλά και το φετινό ανακάτεμα του προπονητή της. Η αλλαγή του συστήματος από 4-3-3 σε 3-4-3 σε πολλά ματς όπως και σ’ αυτό , μπέρδεψε την ομάδα και δεν φαίνεται να την βοηθά όσο το προηγούμενο. Έπαιξε με  3 κεντρικούς αμυντικούς (Πικέ, Πουγιόλ και Μασεράνο), χωρίς πλάγιο μπακ και όπως  στο 2ο γκολ της Ρεάλ το Σάββατο έτσι και στο 1ο της τσέλσι φέρει ευθύνη η άμυνα.. Θα μου πείτε είχαν γκίνια οι Καταλανοί και δοκάρια και αν έχεις τέτοια επίθεση που κάνει άμυνα στην αντίπαλη περιοχή τι τους θες τους 4  αμυντικούς… Τα πρωταθλήματα όμως τα παίρνεις με την άμυνα και ο Αντριάνο με τον Μασεράνο δεν είναι ούτε Αμπιντάλ ούτε Πικέ αντίστοιχα! Η απουσία πάγκου επίσης ήταν εμφανής. Αλλά μας κούρασε αυτό το τίκι τάκα (πάσα,πάσα), έγιναν ελάχιστα σουτ εκτός περιοχής, ενώ το κυριότερο είναι πιο ντεφορμέ τον τελευταίο καιρό όλη η ομάδα.. Όπως και να ‘χει παραμένει η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη και μένει να δούμε αν του χρόνου θα τελειοποιήσει το τόταλ ποδόσφαιρο της  με ή χωρίς τον Γκουαρντιόλα(το skysports γράφει ότι δε θα ανανεώσει το συμβόλαιο του, λέτε ο Βαλβέρδε διάδοχος του;)Κύκλους κάνει πάντως η ζωή και ό,τι της στέρησε ο Όβερμπο το 2009 με τις διαιτητικές αποφάσεις του το πήρε τώρα  η Τσέλσι με πολύ μόχθο και είναι αξιέπαινη!

Οι Βαυαροί χάλασαν το όνειρο του Μουρίνιο!
   Αυτό που αποδείχθηκε στα δύο μεταξύ τους ματς ήταν ότι η Μπάγερν ήταν πιο φορμαρισμένη(και η φόρμα νικάει την κλάση),πιο ξεκούραστη και το πίστεψε περισσότερο από την Ρεάλ. Μια ομάδα δημιούργημα του προηγούμενου προπονητή της με νέα στοιχεία  του Χάινκες(παλιού προπονητή της Ρεάλ)που την οδήγησαν στον τελικό που θα διεξαχθεί στο σπίτι της. Με δύο εξαιρετικούς εξτρέμ τον Ρόμπεν και τον Ριμπερί ή Ρομπερί που τους λένε στο Μόναχο να παίζουν με αντίθετο πόδι στις πτέρυγες και πολλές φορές στην ίδια πλευρά , χαίρεσαι να τους βλέπεις! Στο κέντρο πολύ δυνατά τα χαφ της, ‘’κατάπιαν’’ τους χαφ της βασίλισσας, ενώ έδεσε και η άμυνα που έμπαζε πέρυσι.. Ο Γκόμεζ  βαρύς αλλά γλιστράει ταχύτατα και μαζί με τον Ντρογκμπά είναι οι πιο φορμαρισμένοι επιθετικοί στην Ευρώπη. Έδειξε να μην μασάει στιγμή στο Μπερναμπέου και πόσο βαριά φανέλα διαθέτει. Ώρες ώρες φαινόταν η Μπάγερν σαν γηπεδούχος ενώ έκαναν μόλις μία αλλαγή.
    Του το χάλασαν του Μουρίνιο…Θα πήγαινε με τρίτη διαφορετική ομάδα να σηκώσει την κούπα ,ενώ θα αντιμετώπιζε την αγαπημένη του Τσέλσι! Και μετά τη νίκη με την Μπάρτσα το Σάββατο και τον αποκλεισμό της ίδιας απ’ την Τσέλσι είχε φοβερή ψυχολογία η ομάδα του. Φάνηκε  πολύ κουρασμένη η Ρεάλ την Τετάρτη ,ειδικά η μεσαία γραμμή της είχε σκάσει και κυρίως ο Αλόνσο. Ο Ντι Μαρία σαν άλλος Ζέκα δεν σκοράρει κι ο Ρονάλτο που έδειχνε να γίνεται ηγέτης στα τελευταία ματς δεν είχε βοήθειες. Κρίμα που ο Κακά είναι πλέον άλλος παίχτης απ΄ αυτόν του παρελθόντος…Πιστεύω ότι χωρίς τον Μουρίνιο δεν θα κατάφερνε όλα αυτά η βασίλισσα  ο οποίος ανεβάζει πολύ τους παίκτες και παίρνει το 100% της απόδοσης τους(βλέπε Μπενζεμά).Παραμένει σίγουρα ο special one προπονητής στον κόσμο από όλες τις απόψεις. Βλέπεις τον Ιγκουαίν και αναπολείς τον Ραούλ και γενικά λείπει πολύ η στόφα των Γκαλάκτικος…

   Μακάρι να δούμε καλό τελικό στις 19 Μαΐου κι ας λείπει το ελ κλάσικο , με τους Βαυαρούς να έχουν μικρό προβάδισμα έναντι των Άγγλων λόγω έδρας και απουσιών της Τσέλσι. Μετά το θέαμα  των τελευταίων ημερών με τι καρδιά να δεις τελικό κυπέλλου και πλέι-οφ στην Ελλάδα; Ματσάρα προβλέπεται  να είναι  ο τελικός του Europa League ανάμεσα στην Αθλέτικ και την Αθλέτικο με τον τρελό-Μπιέλσα να κλέβει την παράσταση για τους Βάσκους!

Υ.Γ. : Ευτυχώς που ο Έμερι δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ,δεν οργανώνει καλά όπως έχω δει την ομάδα του τακτικά και η άμυνα είναι άγνωστη λέξη γι΄ αυτόν όπως και για τους περισσότερους Ισπανούς προπονητές(εκτός του Ράφα Μπενίτεθ…).Ας ρίξουν οι διοικούντες της ομάδας μια ματιά  και στην πορτογαλική  αγορά  για προπονητή και ειδικότερα  στον Ντομίνγκος Πασιένσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου