Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αχ ρε barca,αχ….!!!


        Αυτό που συνέβη χθες το βράδυ(σ.σ. Τρίτη),ήταν η ολοκλήρωση  μιας  τραγικής  περιόδου  για την ομάδα  της  Βαρκελώνης ,γνωστής σε όλους μας ως BARCELONA F.C.,ή πιο σωστά η επίτευξη ενός ακόμα ποδοσφαιρικού <<θαύματος>> που οδηγεί την CHELSEA στον τελικό του φετινού CHAMPIONS LEAGUE που θα διεξαχθεί στο Μόναχο της Γερμανίας.
        Μιλάμε για μια ομάδα που μετράει πάνω από 200.000 μέλη και πολλά εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο,πράγμα πολύ φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς τα επιτεύγματά της την τελευταία δεκαετία και όχι μόνο...Χωρίς διαφήμιση στην φανέλα(η μόνη στον κόσμο),με λαϊκή οργάνωση και διοίκηση αποτελεί το καμάρι της <<αντάρτισσας>> Καταλονίας.Διαθέτει παίκτες-σταρ(κοιτάνε να κάνουν την δουλεία τους με το καλύτερο τρόπο,χωρίς να τραβάνε την προσοχή του
κόσμου με κάποιο εξωγηπεδικό θέμα),που με τις μαγικές πασούλες τους  κατατροπώνουν κάθε αντίπαλο και με μαθηματική ακρίβεια στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα κάνοντάς σε να πιστέψεις ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο απλό άθλημα.Η έννοια του όμορφου ποδοσφαίρου που χαίρεσαι να βλέπεις με τις ώρες.
       Όπως είναι λογικό όμως το φαινόμενο της Μπαρτσελόνας δεν θα μπορούσε να μην μπει στο στόχο πολλών.Άλλωστε κι αυτοί άνθρωποι είναι και ΄χουν κι αυτοί τρωτά σημεία.Έτσι μέσα σε δύο βδομάδες  ντεφορμαρίσματος η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να καταστρέφει όλα όσα είχε χτίσει σε μια ολόκληρη χρονιά.Όλα ξεκίνησαν όταν το περασμένο Σάββατο οι παίκτες της μπλαουγκράνα δεν βγήκαν καν από τα αποδυτήρια σ΄έναν αγώνα καθοριστικό για την εξέλιξη του ισπανικού πρωταθλήματος,αφού αυτή της η εμφάνιση ίσως να ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων,πραγματικά αγνώριστη.Η πανωλεθρία βέβαια ολοκληρώθηκε στους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες της με την Chelsea όταν έχασε σωρεία ευκαιριών με 4 δοκάρια και αμέτρητες  τετ-α-τετ φάσεις(γεγονός ασυνήθιστο για τα δεδομένα και την κλάση της ομάδας)με αποτέλεσμα να βγει εκτός στόχων από νωρίς.
            Τρεις συνεχόμενες αποτυχίες δείχνουν ότι η θαυματουργή συνταγή δυσλειτουργεί. Αντί να οδηγεί τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της στη νίκη, μοιάζει με δίχτυ που τους εγκλωβίζει και τους αδρανοποιεί. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ σαν απλός φίλαθλος και μη ειδικός. Ο κορεσμός δεν άργησε να΄ρθει  ακόμη και σ΄αυτούς και η Μπαρτσελόνα επαναπαύθηκε στις  δάφνες των επιτυχιών της, ενώ οι αντίπαλοί της ξενυχτούσαν σχεδιάζοντας ανατροπές. Το ποδόσφαιρο είναι ένα αδυσώπητο παιχνίδι στρατηγικής και τακτικής, μια εξαιρετική προσομοίωση του πραγματικού ανταγωνισμού στην κοινωνία.Γι΄αυτό  κιόλας το ποδόσφαιρο είναι το κατεξοχήν αγαπητό και διάσημο άθλημα των περισσοτέρων ανά την υφήλιο.Παρηγοριά των  BARCELONA’S FANS, ο αποκλεισμός της μισητής αντιπάλου της  REAL MADRID και το γεγονός ότι ομάδες σαν αυτήν δεν εξαφανίζονται τόσο εύκολα.Εγώ προσωπικά την περιμένω ακμαιότερη.

1 σχόλιο:

  1. Έφυγε και ο Pep τώρα.
    Αυτή η χρυσή τετραετία (σίγουρα τριετία) θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ποδοσφαιρική ιστορία!
    Adios Pep...

    ΑπάντησηΔιαγραφή