Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι 5 κορυφαίες Χριστουγεννιάτικες ταινίες!

 Χριστούγεννα, μία από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου... Οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά, η ατμόσφαιρα γίνεται εορταστική και όλοι ανακαλύπτουμε το μικρό παιδί που κρύβουμε μέσα μας! Αλλά επειδή επίσης το κρύο είναι τσουχτερό πάντα τέτοιες μέρες, τι καλύτερο από το να παρακολουθείς στο σπίτι μία ταινία Χριστουγεννιάτικου περιεχομένου. Ποια να πρωτοβάλεις και ποια ν' αφήσεις έξω από το TOP 5... Η επιλογή λοιπόν έγινε με κριτήριο τα μηνύματα αγάπης που περνάνε αυτές αλλά φυσικά και την διασκέδαση που προκαλούν στους  θεατές!

ΝΟΥΜΕΡΟ 5: POLAR EXPRESS και THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS

 Δεν μπορούσα ν' αφήσω καμία από τις δύο εκτός του TOP 5, έτσι αποφάσισα να τις συμπεριλάβω και τις δύο! Δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων εντελώς διαφορετικές η μία από την άλλη που δεν πρέπει να τις χάσεις αν δεν τις έχεις δει.Το Πολικό Εξπρές ταξιδεύει εκτός από τον μικρό Μπίλι, μικρούς και μεγάλους σε έναν φανταστικό κόσμο βγαλμένο από Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Προορισμός του ατμοκίνητου τρένου ο Βόρειος Πόλος, όπου ο μικρός θα βρει αυτόν που είχε σταματήσει να πιστεύει ότι υπάρχει! Στην ταινία έχουν ''ενσωματωθεί'' ψηφιακά ηθοποιοί, με τον Τομ Χανκς να πρωταγωνιστεί υποδυόμενος έξι διαφορετικούς χαρακτήρες(ναι, το κάνει και στο Cloud Atlas).
  Εάν πάλι βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια από τις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, δείτε τον Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη του Tim Burton και θα εκπλαγείτε! Καταφέρνει να παντρέψει το Hallowen με τα Χριστούγεννα και αφηγείται με το μοναδικό γκόθικ τρόπο του την προσπάθεια του Τζακ Σκέλετον να αντικαταστήσει τον Άγιο Βασίλη, που βρίσκεται στην πόλη των Χριστουγέννων.

ΝΟΥΜΕΡΟ 4: HOME ALONE 1+2    

 Είναι από τις λίγες ταινίες που δεν βαριέσαι να βλέπεις ξανά και ξανά όσες φορές και να την προβάλλουν τα κανάλια! Ο πολυμήχανος πιτσιρικάς καταφέρνει να τα βγάλει πέρα είτε στο σπίτι του, είτε στη Νέα Υόρκη ενώ οι ''υγροί ληστές'' χαρίζουν στιγμές απείρου γέλιου με τις βουτιές που τρώνε... Ποιος ξεχνάει το προσωπικό του ξενοδοχείου στο 2 και ειδικά τον κύριο Hector; Βέβαια και οι δύο ταινίες μπορεί να μας κάνουν να γελάμε πολύ αλλά μας συγκινούν όταν δείχνουν τη μοναξιά που νιώθουν τόσο ο πιτσιρικάς όσο και ο παππούς που τον σώζει στο 1 και η κυρία με τα περιστέρια στο 2...

ΝΟΥΜΕΡΟ 3: LOVE ACTUALLY      


 Αγάπη ή αλλιώς έρωτας είναι... Γι' αυτούς λοιπόν που λατρεύουν τις ρομαντικές ταινίες (η συγκεκριμένη συνδυάζει και δράμα, την λες και κωμωδία), θα περάσουν ένα πολύ ευχάριστο δίωρο παρακολουθώντας την. Παρουσιάζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από δέκα διαφορετικές ιστορίες στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, σε βάζει για τα καλά στο κλίμα. Το καστ των ηθοποιών είναι εντυπωσιακόLiam Neeson, Hugh Grant, Keira Knightley, Alan Rickman κ.τ.λ).  Τι κι αν δεν είναι βαθυστόχαστη, τι κι αν έχει αναμενόμενο happy end; Σίγουρα θα βρείτε οικεία κάποια ιστορία, ενώ όλοι θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποτε τον έρωτα που νιώθουμε για μια γυναίκα με τον τρόπο που το κάνει ο κύριος στην ταινία(φώτο).

ΝΟΥΜΕΡΟ 2: SCROOGE (A CHRISTMAS CAROL) 


 Το κλασσικό διήγημα του Καρόλου Ντίκενς προβλήθηκε πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1908 και συνεχίζει να προβάλλεται μέχρι σήμερα διασκευασμένο είτε ως καρτούν είτε ως μιούζικαλ. Κορυφαία όμως μεταφορά του γνωστού γκρινιάρη τραπεζίτη στην μεγάλη οθόνη θεωρείται αυτή του 1951. Κι αυτό γιατί το ασπρόμαυρο της εικόνας, οι ερμηνείες των ηθοποιών και κυρίως αυτή του Alastair Sim (σε ρόλο Σκρουτζ) εκφράζουν εξαιρετικά τα συναισθήματα συμπόνιας, αλληλεγγύης, αγάπης και την ανάγκη για προσωπική αλλαγή σε καλύτερους ανθρώπους.

ΝΟΥΜΕΡΟ 1: IT'S A WONDERFUL LIFE

 Είναι μία υπέροχη ζωή , είναι μία υπέροχη ταινία! Το αριστούργημα (1946) του Frank Capra ήταν υποψήφιο για πέντε όσκαρ και βρίσκεται ανάμεσα στις 100 κορυφαίες Αμερικάνικες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Είναι η ιστορία ενός καθημερινού ανθρώπου που από πολύ μικρός βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη και συνέχισε να κάνει το ίδιο μεγαλώνοντας. Όταν όμως κάποτε παρουσιάζεται ένας μεγάλος οικονομικός κίνδυνος για τον ίδιο σκέφτεται την αυτοκτονία παραμονή Χριστουγέννων! Η συνδρομή ενός αγγέλου θα του δείξει πόσο σημαντικός είναι για τις ζωές των άλλων... Πιο επίκαιρη από ποτέ η ταινία σε ''πλημμυρίζει'' από θετικά συναισθήματα και δείχνει ότι πραγματικά πλούσιος στη ζωή είναι αυτός που αγαπάει και έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν!
                                                                             
                                                                                                                                Νίκος Τ.

4 σχόλια:

  1. μ'άρεσε!
    και το θέμα και το ίδιο το άρθρο!
    μ'αρέσουν όλες οι ταινίες που αναφέρονται, και νομίζω έκανες καλή δουλειά γιατί ενώ έχουν όλες κεντρικό θέμα τα Χριστούγεννα, είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, δε συγκρίνονται, και δεν μπορείς να πεις ότι η μία είναι καλύτερη από την άλλη!αξίζει να αναφερθούν όλες!
    καλες γιορτες Φοιτητές Χωρίς Σύνορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poly kalo to arthro kai h epilogh twn tainiwn teleia!!! me mia megaluterh sumpatheia sto Love Actually... :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου ξάδερφε,μου άρεσαν πάρα πολύ οι κριτικές σου για τις ταινίες! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή